Salam Maal Hijrah~

Thursday, December 17, 2009
selamat menyambut tahun baru diuvapkan kepada semua..
Adakah anda pasang niat baru atau tetap berada di tahap yang lama?


Bermacam-macam yang dilalui 2009 ni..ada yang pahit dan ada yang manis :p
tapi semua ni dilalui demi mencapai kejayaan dan kepuasan di masa depan kelak.
tapi adakah ssanggup untuk menerima cabaran dan dugaan lagi??
adakah azam 2009 anda teah tercapai atau dibazirkan begitu saja?
bagi sesiapa yang tidak terlaksana azamnya pada tahun 2009 xpa..yang putus asa..tetapkan azam baru pada 2010..insyaalah terlaksana nnt

tapi azam saya sedikit sebanyak telah selesai..
insyaalah akan pasang azam baru pada 2010 ni..
harap akan berjaya..kita jumpa lagi nanti ok~.

SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH DARIPDA MOHAMMAD HANAFI

Membuat Come back~

Thursday, December 10, 2009
Sudah lama rasanya Blog aku nie xberupdate.. :(
Bersawang-sawang...aku bz sngar dgn final exam..
apa aku wat bulan nie? aku exam..siapkan requiz, asignment n semua bil-bil tertunggak.
Tapi yang penting tiap-tiap hari aku bukak buku..
Buku apa aku buka?? hehehe..Buku Muka (Facebook) haha..
aku sempat upate status ku di situ ja..

Minggu depan mingu last aku dekat Poli.. Xsabaq-sabaq rasa nak habes belajaq..
xmampu terima tekanan mateatik dah.. ;D
Cuma tinggal Paper Aplikasi Komputer dan Kawalan Motor ja..
Lepas tu aku selesai..Habis sudah Pengajian Diploma aku 3 tahun ni..

Dalam bulan nie pun bnyak yang terjadi dan aku xupdate apa-apa juga.
xpa..lepas ni aku akan cuba update sedikit demi sedikit...


Nak mula cerita dengan Wedding ! :D

Nie Tag Along aku yang minggu lepas...Pasangan Humaidi & Hani bersama pasangan adik Humaidi nie..
Memamg lovey pasangan nie yang penting ceria..nie sedikit gambar aku yang sempat capture minggu lepas..

Tanhniah diucapkan kepada mereka dan biar gambar bercerita mcm mana happynya pasangan ini ;D




ok kawan-kawan...kita jumpa nanti ok..!
Lepas nie aku bnyak masa freee dan xsabar nak mula kerja aku..
Nak kerja apa??hehehe Tepuk dada tnya Selera ;D
Chow :p...

Di kala keboringan

Saturday, October 10, 2009
Bila boring nie la keja aku..
edit gambar-gambar lama dalam hard disk aku nie





Enjoy tau~

Selamat Hari raya

Sunday, September 20, 2009

lama tidak update blog..
aku ucapkan Selamat hari raya aidil Fitri maaf zahir dan batin buat semua
yang tgk blog aku nie..sebab xdan nak jumpa atau apa2 hal yang xdapat dielakkan,
Minta maaf dari hujung rambut sampai ibu jari kaki ..hehehe..
yang kenal tu sla2 la datang raya kat umah aku k..
see u all.

Monday, September 7, 2009
Mohammad Hanafi blog
.:Under Construction:.

Aku jatuh Cinta

Friday, August 28, 2009
apabila hati dah tertarik...
lidah xdapat berkata2 selagi aku xdapat si dia...
arrghhhhh tensionya...
Aku jatuh cinta!!!

Nie la nama yang aku jatuh Cinta tu.. Tokina AT-X 12-24 f/4 F Pro DX Zoom
Brand Tokina
Category Lens & Teleconverter
Model # TK-ATX124PROD-N
Price RM2,250.00

Specifications

  • Recommended Sensor size: APS-C Sized (23.7 X15.6mm)
  • CCD or CMOS sensor: (w/1.5-1.6x magnification factor)
  • Zoom Range: 12-24mm
  • Maximum Aperture: F/4
  • Minimum Aperture: F/22
  • Optical Construction: 13 Elements / 11Groups
  • Coatings: Multi-layer Coatings
  • Zooming System: Rotary-type
  • Minimum Focus Distance: 30cm
  • Macro Ratio: 1:8
  • Number of Diaphragm Blades: 9
  • Filter Size: 77mm
  • Dimensions: 84mm X 89.5mm
  • Weight: 570 g
contoh gambar guna lens nie
p/s : credit to photoskool untuk gambaq nie

bila aku nak dapat lens ni??
harga dia membuat aku tertelan air liur..
target aku..
sebelum hujung tahun nie aku nak da Ultra Wide Lens (UWA)
tiap2 malam tidoq termimpi2 lens nie..Wish me Luck

persoalan dia - Adakah aku tergila-gila or aku memang gila???

Pertunangan .: Kharirul & Adilah :.

Tuesday, August 25, 2009
Alhamdulilah 15hb lepas aku dapat satu job tunang..
Abg aki yang bagi..terima kasih banyak2 abg aki.
nie adalah pengalam pertama aku shoot tunang..
Couple ni memang happening...n sporting..
bes..tahniah kepada pasangan nie..
dan harap sampai ke jinjang pelamin..