Camera oh camera..

Friday, December 26, 2008
Sekarang aku sedang mengumpul dana2 utuk membeli sebiji kamera warna hitam..hehe..
dah lma nak..
tapi disebabkan dl aku gilakan game lebih..
aku bli ps3 ngn psp..
huh!!!
Adakah aku mau korek tabung aku???
xpatut-xpatut..

insyaalah..dalam masa 6 bulan nie kot..
aku myb nak bli Nikon D40 or Canon EOS 400D..
masyuk gak gambar2 yang ditangkap oleh camera nie..
mayb low budget utk kamera nie kot..
hehe..

yang paling aku xgemar..
aku mayb terpaksa mengorbankan PSP aku..
huh..
tidak!!!!
tapi aku akan berusaha xjual PSp tuh...

dalam aku duk p survey dekap kedai semuanya
harga boleh tahan la..
Rm1500 ke atas..
yang D40 nie..lagi la RM2200
huh...


tgk 2 camera yang menjadi camera aku nie..
moga2 tercapai..
doa2 kan dan selamat beramal...hehehe..

*Nikon D40


*Canon EOS 400D

Lasso...oH lassO

Thursday, December 18, 2008


Setelah 6 Hari d hutan LASSO... aku dah pulang.. huh! letih juga memula neh.. tapi xpa.. hobi punya pasal... meh aku ceritakan sedikit demi sedikit.. hehe..

Hari 1st 2 aku kena drive keta sampai tanjung pari..
konvoi dengan van la.. ikut depa.. aku kena bawa barang2 camping n kakak2 yang tersangat sengal.. haha selamat aku xdak gambaq hampa ja.. nie soma aku tangkap gambar aku guna camera hp ja.. sampai2 mandi kami tdo tepi empang ja.. pagi esok kami gerak.. aku punya xcited nak jalan2.. pas2 dsuruh oleh kakak sengal ku bawa moto. huh.. tapi xpa.. naseb bek best!!!!.. hehe..kena bawa moto sejam juga masuk ikut jalan balak.. tgk pembalakan neh.. jalanya ya amat la truk.. huh.. bayangkan bukit 80 degree huh.. nek ngn moto kris ja.. pnuh ngn barang dalam guni.. ingatkan dah sampai.. kena park moto kat satu tempat neh n kena jalan lagi sejam nak sampai kat tempat camp dalam hutan lasso.. dengan tanggung barang 30kg kat blakang + beg aku.. huh.. ya amat la berat sangat.. hari 2 aku sampai depa masak.. pas2 aku tertdo.. hehe.. xsempat nak memburu ka apa..



hari kedua plak.. pagi2 2 dah bangun. suasana dalam hutan rimba mmg besh2... senyap sunyi.. dengaq cengkerik ngn burung2 ja.. aku pun blajar wat jerat atau orang kg panggil "ceding" hehe.. ngn rotan ja.. nie nak tahan pelanduk a.k.a sang kancil.. dah siap p la pasang bersama rakan2.. mmg new xperience untuk aku neh... "ceding" neh kena biaq sari.. untuk tgk hasil.. pas2 aku blajaq tntang kayu kayan d dalam huan n tumbuh tumbuhan..

hari ke-3 mmg la 1st xperince gak,.
aku ikut abg2 neh p "karen" ikan. Hampa tau maksud karen?? karen tu elektrik la.. hehe.. caya x boleh tangkap ikan dngan tangan?? mest x kan?? lepas kta letak letrik dalam aiq.. ikan2 neh jd pening... so kta boleh la p tangkapikan neh guna tngan ja.. kami terpaksa usung generator dalam aiq utk karen ikan neh.. neh.. ikan besar gak dapat coz tempat neh mmg xdak orang luar masuk.. so.. xdcemari lagi la..
hari ke-4 mmg sial.. huh!!! genegrator coilnya rosak.. xdapat la karen ikan lagi n yang bertambah truknya.. bekalan letrik xdak.. huh.. xdak feeling la nak merasa karen ikan 2..kami p tgk "ceding" plak..tapi xdapat lansung..
hehe pasang agak2 30 lebih "ceding" neh tapi 1 xdak..
ada 1 "ceding" ja yang putus..
maknanya stil dala kancil neh..
hahaha..
malam 2 guide yang bawa kami pergi menembak..
dan d bawah nie hasilnya..
haha..
dapat merasa gak aku makan daging pelanduk neh


hari ke-5 dah nak blik..siap2 masak pagi 2 .. kami gerak blik n dengan jayanya sampai d umah pkul 6 ptg gak la.. huh..letih 2 tetap letih tapi apa2 pun Lasso mmg besh la



p/s : nnt gambo2 aku upload len k..

Pergi Sekejap..

Saturday, December 13, 2008
Aku akan pergi sekejap..
hehe seminggu gak 2..
pergi ke hutan LASSO, Baling..
5hari 4 malam 2..
start 14hb sampai 18hb nie
lmanya...adoi

hehe..mcm ari lassso plak..
cewahhh

aku pergi untuk Perkhemahan Anugerah Remaja Perdana Pingat Perak..
huh panjangnya..
yang terharunya..
kem nie aku yang atur..

ehehe...
poning gak pala neh..
xpa2...
kta nntkan gambaq tau..
Stay Tuned

Terima kasih

Friday, December 12, 2008
d kesempatan ini aku mengucapkan terima kasih bngatkepada rakan se"Yellow" aku neh..
payah nak cari kawan mcm dia..
walaupun dia lebih Yellow dari aku..
namun aku berbangga yang xterhingga kerana mengeditkan lawa tahap gaban dan perkasa hitam blog aku neh...
Thanks ya cik milah Yellow

p/s: ni wak2 cik milah sengal try baju bru..haha..kantoi

Aktif Kembali



Setelah aku mendelete blog lma aku..
hehe kini aku buka kembali..
hati aku terbuka nak tulis blog..
hehe..
jum ikut dngar cerita karut marut oleh Pokcik
k o s o n g.
aku dah kembali aktif mengunlinekan diri setelah 6 bulan aku berada dekat negeri orang..
sekarang masa yang gembira.
aku akan aktif menulis blog2 nie..
hehe..
insyaalah..
doa2kan
..
pada rakan2 semua....
sokong k..hehe