Lasso...oH lassO

Thursday, December 18, 2008


Setelah 6 Hari d hutan LASSO... aku dah pulang.. huh! letih juga memula neh.. tapi xpa.. hobi punya pasal... meh aku ceritakan sedikit demi sedikit.. hehe..

Hari 1st 2 aku kena drive keta sampai tanjung pari..
konvoi dengan van la.. ikut depa.. aku kena bawa barang2 camping n kakak2 yang tersangat sengal.. haha selamat aku xdak gambaq hampa ja.. nie soma aku tangkap gambar aku guna camera hp ja.. sampai2 mandi kami tdo tepi empang ja.. pagi esok kami gerak.. aku punya xcited nak jalan2.. pas2 dsuruh oleh kakak sengal ku bawa moto. huh.. tapi xpa.. naseb bek best!!!!.. hehe..kena bawa moto sejam juga masuk ikut jalan balak.. tgk pembalakan neh.. jalanya ya amat la truk.. huh.. bayangkan bukit 80 degree huh.. nek ngn moto kris ja.. pnuh ngn barang dalam guni.. ingatkan dah sampai.. kena park moto kat satu tempat neh n kena jalan lagi sejam nak sampai kat tempat camp dalam hutan lasso.. dengan tanggung barang 30kg kat blakang + beg aku.. huh.. ya amat la berat sangat.. hari 2 aku sampai depa masak.. pas2 aku tertdo.. hehe.. xsempat nak memburu ka apa..



hari kedua plak.. pagi2 2 dah bangun. suasana dalam hutan rimba mmg besh2... senyap sunyi.. dengaq cengkerik ngn burung2 ja.. aku pun blajar wat jerat atau orang kg panggil "ceding" hehe.. ngn rotan ja.. nie nak tahan pelanduk a.k.a sang kancil.. dah siap p la pasang bersama rakan2.. mmg new xperience untuk aku neh... "ceding" neh kena biaq sari.. untuk tgk hasil.. pas2 aku blajaq tntang kayu kayan d dalam huan n tumbuh tumbuhan..

hari ke-3 mmg la 1st xperince gak,.
aku ikut abg2 neh p "karen" ikan. Hampa tau maksud karen?? karen tu elektrik la.. hehe.. caya x boleh tangkap ikan dngan tangan?? mest x kan?? lepas kta letak letrik dalam aiq.. ikan2 neh jd pening... so kta boleh la p tangkapikan neh guna tngan ja.. kami terpaksa usung generator dalam aiq utk karen ikan neh.. neh.. ikan besar gak dapat coz tempat neh mmg xdak orang luar masuk.. so.. xdcemari lagi la..
hari ke-4 mmg sial.. huh!!! genegrator coilnya rosak.. xdapat la karen ikan lagi n yang bertambah truknya.. bekalan letrik xdak.. huh.. xdak feeling la nak merasa karen ikan 2..kami p tgk "ceding" plak..tapi xdapat lansung..
hehe pasang agak2 30 lebih "ceding" neh tapi 1 xdak..
ada 1 "ceding" ja yang putus..
maknanya stil dala kancil neh..
hahaha..
malam 2 guide yang bawa kami pergi menembak..
dan d bawah nie hasilnya..
haha..
dapat merasa gak aku makan daging pelanduk neh


hari ke-5 dah nak blik..siap2 masak pagi 2 .. kami gerak blik n dengan jayanya sampai d umah pkul 6 ptg gak la.. huh..letih 2 tetap letih tapi apa2 pun Lasso mmg besh la



p/s : nnt gambo2 aku upload len k..

2 Kumen:

Cik Milah Sayang , said...

pokcik suka ambek gmba berdiri tegak - tegak ek ? haha :D

haha .cerita agak menarik :) nanti ada rezeki .cik milah pi sana pulak ! wehee ! xP

saye kerink said...

hahah!best nyew.
tp sian kat kancil tuh.huuu
sedeyh towl!

Post a Comment