Journey to Pangkor~

Monday, June 29, 2009
Alhamdulilah sampai juga ke Pulau Pangkor buat pertama kalinya..
Cerita bermula pada 23hb 6, xdan habes lagi kelas Asas Photography aku trus bergerak ke Shahab perdana untuk amik bas ke Butterworth, terpaksa kurbankan kelas tapi xpa berjalan punya pasal.Aku terpaksa naik bas 'lompat2' coz xdak bas direct p Lumut dari Alor Setar.



Sampai di Butterworth aku amik Bas Sri maju ke Lumut, Perak. Perjalanan amik masa 3 1/2jam gak dengan penuh keboringan di dalam bas. Sampai ja di lumut aku trus lari p bli tiket coz jam dah kul 6.30pm aku takut tertinggal fery plak. Nasib baik sampai pada tepat pada masanya. Aku amik ferry plak ke Pulau Pangkor.


Sampai di citu aku diambik oleh Abg Hassan untuk ke Tempat Penginapan aku iaitu di Telok Nipah di Lyana Beach Resort. Ada Wifi tau, BEsh..Malam 2 makan2 trus tido coz Letih. Buat apa ya aku ke Pulau Pangkor??? tujuan untuk tolong Abg Hassan wat Group photography untuk Kementerian Pengajian Tinggi...tolong bantu dia saja.
Semua 8 group terpaksa dihabeskan untuk masa sari ni dan penuh duka dan laranya sewaktu sesi photoshot ngn Lecturer2 nie.

*Markas Operasi

*Tempat aku berkerja

Nie la hasilnya last sekali.hehehe sebahagian saja aku tunjuk coz malas hehe...
alhamdulilah berjaya juga aku siapkan kerja2 aku nie..hope aku dapat ikut Abg Hassan lagi untuk wat kerja coz serunuk rupanya.hehe berjalan2 sambil wat keja


Chow~~

Menanti Orang Diminati

Sunday, June 28, 2009
tidak sabar aku menati benda yang aku beli d shashinki..
alhamdulilah..
dapat juga aku tambah gadjet aku sedikit demi sedikit..
kali ini aku beli Phottix Tetra (PT-04 II)-Wayerles Flash Remote..
oleh kerana D40 aku tadak comender mode kerana koman..
aku terpaksa beli benda nie coz nak trigger sb600 dengan D40 aku..
nak try CLS katakan, Esok myb sampai kot benda nie
semakin gila mengenai photography..
tentang hal len nnt aku update lagi k..
sebab aku mengalami keboringan, kebzian dan juga kemalasan yang teramat sngat
tentang hal d pangkor dan kursus asas photography 2 ok..
chow jumpa lagi~~

CLS = creative lighting System

Kursus Asas Photography Digital 1

Monday, June 22, 2009
Tarikh : 22 Jun 2009
Tempat: INSPIN, Alor Setar

Diajar oleh Adhadi..
cikgu di photoskool.net dan pemilik Kedai Myfotozone..
alhamdulilah di hari pertama aku dapat input yang memneransangkan..
aku dapat paham lagi senjata aku nie..
mmg the best la cikgu Adhadi ajaq..
dan tak lupa juga pada Humai Colours Enterprise sebab organise kursus nie kat Alor Setar.
Jarang sekali kursus macam nie dijalankan di Alor Setar, Insyaalah ada sedikit masa di masa depan lau ada kesempata aku nak join Kursus Asas Photoshop plak..belajaq dari bawah
Esok aku sambung lagi untuk hari ke2.
tapi esok lepas habis kursus trus kena pergi ke Pulau Pangkor tolong sifu wat keja..
hehe..mcm biasala aku..cuti2 kerjanya berjalan saja..
ok..
jmpa nanti k.
nie ada beberapa keping gambaq hasil dari kursus..
enjoy!!




ScreenShot laptop aku

Saturday, June 20, 2009

Entry aku untuk kali ni.
nie la screenshot laptop aku..mmg ceria bila dilihat wallpaper dia..
aku suka..
bnyak cerita dalam gambaq2 nie..
nie aktiviti aku time aku free..
berjalan2 sambil menembak gambar..
lau print pun best neh..
nanti aku upkan lagi k.

Aktiviti di waktu cuti

Wednesday, June 17, 2009

nie la aktiviti aku di waktu cuti..berjalan2 dan enjoy..
sempat juga menembak beberapa gambar bersama2 d40 aku..
diedit ckit bersama2 photoshop..
wah...agak puas hati dapat berjalan2

p/s : kami suka tangkap gambar

Norlaili & Junaidi dan Nur Azimah & Sarahan

Tuesday, June 9, 2009

Tarikh : 6hb 6 2009

Tempat : Pokok Asam , Kubur Panjang

Credit 2 Abg Aki dan shoot bersama2 Pait